Oko 400 domaćinstava u Ljuboviji dobilo struju

Izvor: RTS, 21.Apr.2017, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 400 domaćinstava u Ljuboviji dobilo struju

U zavejanim selima u okolini Ljubovije situacija bolja. Oko 400 domaćinstava je dobilo struju, a i putevi do nekih sela su očišćeni.
Sneg i nepristupačan teren otežavaju posao ekipama elektrodistibucije, pa se ne zna kada će preostalih 600 domaćinstava dobiti električnu energiju.

Iako su putevi zavejani, do građana kojima je bila potrebna medicinska pomoć stizalo se neprohodnim putevima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uz pomoć terenskih vozila.
Najveću štetu od snega pretrpeli su malinjaci i drugi zasadi pod voćem, od kojih u Ljuboviji živi oko 80 odsto stanovništva. 
Radnici elektrodistribucije i komunalnih prduzeća i sutra će biti na terenu i pokušaće da otklone sve probleme koje je prouzrokovao sneg.
Sneg koji je dostigao visinu od jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava bilo bez električne energije.
Predsednik Opštine Ljubovija Milovan Kovačević ranije danas je izjavio da je sva mehanizacija za čišćenje kojom raspolažu od juče na terenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Ljuboviji metar snega, 500 stubova porušeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017

Sneg visine od jednog metra, totalno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević, dodajući da je Ljuboviji hitno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Metar snega u Ljuboviji: Kolaps, hitno potrebna pomoć

Izvor: B92, 21.Apr.2017

Više od 1.000 domaćinstava ostalo je bez struje u opštini Ljubovija nakon što je zbog snega porušeno više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži...Predsednik opštine Milovan Kovačević je rekao da je Ljuboviji hitno potrebna pomoć...Osim toga, Kovačević je naveo da je sneg od jednog metra...

Nastavak na B92...

NAPADALO METAR SNEGA U Ljuboviji POTPUNI KOLAPS, uništeno voće, nema struje, APELUJU ZA POMOĆ

Izvor: Blic, 21.Apr.2017

Sneg visine jednog metra potpuno je uništio voćne zasade u opštini Ljubovija, a porušeno je više od 500 stubova na niskonaponskoj mreži, zbog čega je više od 1.000 domaćinstava ostalo bez električne energije, rekao je predsednik opštine Milovan Kovačević...On je dodao i da Ljuboviji hitno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.