Održan Klimatski marš za Srbiju

Izvor: Akter, 21.Sep.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Klimatski marš za Srbiju

Zeleni Srbije danas su u centru Beograda organizovali protestnu šetnju pod nazivom "Klimatski marš za Srbiju - Vreme je!"

Srbija se time pridružila današnjoj međunarodnoj akciji, u kojoj je širom sveta organizovano 2.700 protestnih šetnji u 160 zemalja.

"Ovom šetnjom hoćemo da skrenemo pažnju na to da mora da se promeni politika, a ne klima. Hoćemo da stavimo do znanja donosiocima odluka da moramo da upristojimo politiku da bi u 21. veku mogli da odgovorimo na >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izazove promene klime i zagađenja", kazo je predsednik Zelenih Srbije i narodni poslanik Ivan Karić.

On je poručio da se ne mogu starim metodama iz 19. veka rešavati problemi modernog doba.

"Političari ne razumeju šta je to zelena ekonomija, nismo napravili nijedno zeleno radno mesto, ne postoji zeleni rast u Srbiji. Političari ne shavtaju da zelena ekonomija znači i nova radna mesta i da mi možemo da se izvučemo iz krize zahvaljujući tome", poručio je Karić.

On je skrenuo pažnju da ekološke probleme u Srbiji ne treba rešavati zbog Evropske unije, već zbog njenih građana .

"Poglavlje 27 je samo mehanizam da mi odgovorimo na probleme, a kod nas se zamenjuju teze. Sve treba raditi zbog građana, a ne zbog EU", zaključio je Karić.

Protestna šetnja, uz ekološke poruke na transparentima i zelene balone, počela je sa Trga Republike, a nastavljena je Knez Mihailovom ulicom do sata kod Biblioteke grada Beograda.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Klimatski marš za Srbiju

Izvor: Danas, 21.Sep.2014

Beograd - Zeleni Srbije juče su u centru Beograda organizovali protestnu šetnju pod nazivom „Klimatski marš za Srbiju - Vreme je!“, kako bi ukazali da ekologija nije trošak već ulaganje koje može pomoći da se izađe iz ekonomske krize...Srbija se time pridružila današnjoj međunarodnoj akciji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.