Od sutra auto-voz na barskoj pruzi

Izvor: Blic, 10.Jun.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra auto-voz na barskoj pruzi

Od petka, 11. juna, počinje letnja sezona saobraćaja na barskoj pruzi, kada će krenuti auto-voz na relaciji Beograd-Bar-Beograd, saopštile su „Železnice Srbije“.

Voz će svakodnevno sa beogradske stanice polaziti u 23.10 sati, a dolazak u Bar po redu vožnje predviđen je za 9.37 sati.

U povratku iz Bara (počev od 12. juna) kompozicija kreće u 22.05, a u glavni grad stiže u 7.31 časova. Auto-voz na relaciji Beograd-Bar-Beograd saobraćaće do 11. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Beograda, odnosno 12. septembra iz Bara.

Voz će imati vagone za prevoz automobila, kušet i spavaća kola, kao i specijalnu ponudu - salonska i spavaća kola iz sastava „Plavog voza". Tokom ovogodišnje sezone biće uveden i sezonski voz iz Niša za Bar, koji će početi da saobraća 18. juna.

Voz će svakodnevno polaziti sa niške železničke stanice u 20.55 sati, a u povratku iz Bara za Niš u 18 sati. U sastavu ovog voza biće i direktna kola iz Skoplja.

Uz postojeće vozove iz Beograda u 10.10, 13.10 i 22.10 sati i Subotice u 18.36 (Novog Sada u 21.08), ovog leta će iz Srbije za Bar saobraćati svakodnevno šest vozova.

Četiri kompozicije polaziće iz Beograda i po jedna iz Subotice (Novog Sada) i Niša, navedeno je u saopštenju.

Treba reći da u barsku prugu nije ozbiljno ulagano od izgradnje 1973. godine, pa su srpske železnice bile prinuđene da na pruzi Beograd-Vrbnica na tridesetak mesta uvedu lagane vožnje i brzine vozova smanje znatno ispod projektovanih.



Štrajk u Grčkoj

Međunarodni voz „Olympus" privremeno će danas saobraćati skraćenom trasom zbog najavljenog štrajka „Grčkih železnica". Jutarnji voz „Olympus", koji iz našeg glavnog grada polazi za Solun u 7.50 sati , a iz Soluna za Beograd u 5.57 sati, saobraćaće samo do i od stanice Đevđelija. Putnicima će biti obezbeđen autobuski prevoz na relaciji Đevđelija-Solun-Đevđelija,.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.