Od danas redovni obroci u narodnim kuhinjama

Izvor: Akter, 12.Feb.2016, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas redovni obroci u narodnim kuhinjama

Od danas će svih 40 punktova narodne kuhinje u Beogradu biti snabdeveno hranom i da će biti obezbeđeni obroci za socijalno ugrožene

Notorna je laž da se ukidaju narodne kuhinje i dok sam ja gradonačelnik, niko, a ponajmanje socijalno ugroženi, neće ostati gladni", rekao je gradonačelnik Beogrda Siniša Mali na vanrednoj konferenciji za novinare.

Gradonačelnik je precizirao da je bilo problema sa procedurom javne nabavke za hranu za narodne kuhinje, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << grad reagovao i juče i danas isplatio po 5.040 dinara po korisniku, kako bi mogli da kupe hranu, dok narodne kuhinje ne budu snabdevene.

On je dodao i da je to bila suma predviđena za narednih mesec dana, kao i da sada kada su obroci obezbeđeni, korisnici neće morati da vrate taj novac.

Mali je naveo da je hrana za narodne kuhinje obezbeđena zahvaljujući drušveno odgovornim kompanijama, dok se ne završi proces javne nabavke.

"Šokiran sam neodgovornim izjavama pojedinaca koji se igraju sa sudbinama ljudi kojima su kuhinje značajne. Niko nikad nije planirao, niti pomenuo ukidanje narodnih kuhinja", rekao je Mali.

Upitan zašto se nije na vreme krenulo sa procedurom nabavke za narodne kuhinje, Mali je rekao da se krenulo na vreme, ali da se nikad ne zna koliko javna nabavka može da potraje.

"Tender je sproveden na vreme, ali je procedura javne nabavke takva da nikad ne znate kako će se završiti, jer imate vreme za žalbe. Odgovorno smo našli način da korisnici ne ostanu gladni", ponovio je Mali.

Na pitanje da li je 5.040 dinara mesečno dovoljno za hranu, Mali je kazao da nikada nije dovoljno i da je svestan toga.

On je, odgovarajući na kritike opozicije da vlast ukida narodne kuhinje, rekao da ona na taj način pokušava da pridobije više birača.

Mali je ocenio i da je "interesantno da niko ne pita kako su funkcionisale narodne kuhinje 2012. godine".

Kako tvrdi, grad je isplaćivao naknadu za 14.000 obroka, a nikad nije bilo 14.000 korisnika.

"Mi smo kontrolom utvrdili da postoji 10.700 korisnika, pa vi vidite ko je sebi tada stavljao novac u džep", rekao je Mali.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.