Od danas opet redovan saobraćaj prugom Beograd-Bar

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas opet redovan saobraćaj prugom Beograd-Bar

Železnice Srbije od danas uspostavljaju redovan saobraćaj barskom prugom za međunarodne i lokalne putničke vozove, a prvi voz će poći ujutru iz Beograda za Bar je u 9.10 sati, saopštile su Železnice.

Saobraćaj se uspostavlja pošto je okončano saniranje infrastrukturnih kapaciteta između stanica Valjevo i Lastra, oštećenih tokom velikih majskih poplava 2014. godine.

Železnički putnički saobraćaj barskom prugom biće organizovan redovnim prevoznim putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u skladu sa raspoloživim prevoznim kapacitetima, navodi se u saopštenju.

Saobraćaj međunarodnih vozova na relaciji Beograd-Bar biće uspostavljen polaskom jutarnjeg voza iz stanice Beograd u 9.10 sati, koji u Bar po redu vožnje stiže u 20.31 sat.

Polazak voza iz Bara je u 9.00 sati , a dolazak u Beograd u 19.59 sati.

Večernji voz iz beogradske železnčke stanice polazi u 20.10 sati, a u stanicu Bar stiže po redu vožnje ujutru u 7.38 sati.

Iz Bara međunarodni voz kreće u 19.00 sati, a dolazak u Beograd je ujutru u 6.04 sati.

Uspostavljanjem železničkog saobraćaja redovnim prevoznim putem barskom prugom neće više saobraćati međunarodni voz koji je iz Beograda polazio u 18.40 sati, a iz Bara u 17 sati i vozio pomoćnim prevoznim putem preko Lapova i Kraljeva, navodi se u saopštenju.

Lokalni putnički saobraćaj na barskoj pruzi uspostavlja se polaskom voza iz Beograda u 10.33 sata za Vrbnicu, a iz Vrbnice za Beograd u 6.50 sati, dok će ostali lokalni putnički vozovi saobraćati po redu vožnje.

Na relaciji Valjevo-Beograd i Valjevo-Pančevo Vojlovica saobraćaće četiri voza i to iz Valjeva u 5.15 sati za Beograd i u 18.50 sati za Pančevo Vojlovicu.

U povratku, vozovi će polaziti sa Pančevačkog mosta u 15.51 sat i iz Pančeva Vojlovice u 22.20 sati, preko Pančevačkog mosta (22.59 sati) za Valjevo.

Do daljeg neće saobraćati Inter Siti Srbija (ISC) voz na relaciji Beograd (16.20 sati) - Prijepolje (22.52 sata) i Prijepolje (02.55 sati) - Beograd (9.02 sata), kao i vikend voz iz Beograda u 12.40 sati za Užice, a iz Užica u 18.00 sati za Beograd.

Inače, poslednji voz klisurom Gradac na barskoj pruzi prošao je još 15. maja prošle godine, nakon čega su poplave i odroni oštetili veliki broj deonica na ovom pravcu.

Najveća oštećenja barske pruge dogodila su se na deonici između Valjeva i Lastre. Sanacija prvog velikog klizišta na ovoj deonici, na 81. kilometru barske pruge završena je 7. februara, kada je kolosek postavljen na celoj deonici od oko 220 metara.

Nakon toga je završena i sanacija drugog velikog klizišta na 88. kilometru, gde je klizište odnelo gotovo čitavo brdo ispod pruge, podsećaju Železnice Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.