Objavljena nova dokumenta o Saši Jankoviću

Izvor: Danas, 25.Apr.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena nova dokumenta o Saši Jankoviću

U skladu sa zahtevom poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu

podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića, Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je objavilo dodatnu dokumentaciju iz istrage povodom samoubistva prijatelja Saše Jankovića 1993. godine.


Objavljene su službene beleške o obavljenim informativnim razgovorima sa pet osoba, zapisnici o poligrafskom ispitivanju četiri lica, kao i oružni list Jankovića za

pištolj "CZ-99".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas <<
Pored toga, ponovo je objavljen i nalaz veštačenja "parafinskih rukavica", sa početnim slovima osoba koje su testirane, kao i rezultati tih analiza.

Testirano je pet osoba, a u izveštaju se navodi da su "pozitivne reakcije" pronađene kod tri osobe, među kojima je Janković, a negativne kod dve.

Saša Janković je na svom tviter profilu objavio "Posle svih manipulacija,laži,vređanja,fabrikovanja...na sajtu MUP-a potvrda: 100 puta izrečena laž ne postaje istina".

Poverenik za javne informacije je takođe na svom tviter profilu objavio da se posle objavljivanja ovih dokumenata Saša Janković ne treba da se povuče.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.