OLUJA UBILA DVOJE: Starcu krov pao na glavu, a ženu odnela velika bujica

Izvor: Kurir, 29.Jul.2014, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJA UBILA DVOJE: Starcu krov pao na glavu, a ženu odnela velika bujica

Svetislav Kocić (77) iz Gadžinog Hana nastradao kad se pomoćni objekat zbog jakog vetra srušio I pao na njega. Katarina Marinković (41)udavila se u bujici reke Jablanice nadomak Valjeva

BEOGRAD - Nezapamćeno nevreme koje je u poslednjih nekoliko dana zahvatilo Srbiju usmrtilo je dvoje ljudi.

Prva žrtva strašne oluje je Svetislav Kocić iz Gadžinog Hana, koji je nastradao preksinoć, kad se na njega srušila pomoćna zgrada. Nesrećni Svetislav izašao je iz kuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako bi umirio svog psa koji je lajao, nakon čega je nastradao.

Potop Obrenovac opet pod vodom, gejziri izlazili iz šahtova

KIŠA PONOVO UŠLA U KUĆE!

U Obrenovcu su morali da intervenišu i vatrogasci, jer je zbog udara groma izbilo nekoliko manjih požara, a Ivica Davidović iz naselja Braće Jugović u Obrenovcu kaže da je voda skoro pola metra ušla u kuće.

- Jedva smo uspeli nešto da prosušimo i opet je sve pod vodom. Ove daske sam kupio za renoviranje kuće, ali sad mogu da se bace - kaže Davidović, koji još uvek otplaćuje kredit za kuću koja mu je potpuno poplavljena.Milica Lazarević iz naselja Viraga kaže da je problem to što je u naselju mnogo zgrada i kuća priključeno na jednu kanalizaciju:

- Kad je pala kiša voda je počela da izlazi iz svih šahtova - kao gejziri. Po dvorištu nam se izlivaju fekalije i niko neće ništa da preduzme.

Niš ostao bez struje

- zbog jake oluje Niš i još neki delovi grada ostali su bez struje

- vatrogasne ekipe u Beogradu nekoliko puta su intervenisale i ispumpavale vodu

- promenu vremena najteže podnose astmatičari, srčani bolesnici i pacijenti koji pate od povišenog krvnog pritiska

- protivgradna odbrana dejstvovala je na područjima Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana i Niša

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.