ODBORNIČKA POSLA  Uzmu dnevnice, pa idu u grad

Izvor: Blic, 01.Dec.2015, 07:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBORNIČKA POSLA Uzmu dnevnice, pa idu u grad

Što bi ceo dan odbornici sedeli u sali kad već posle prozivke mogu da šmugnu i završavaju preče poslove? Svakako će naplatiti dnevnicu.

Na inicijativu gradonačelnika Tihomira Petkovića (SNS), održan je sastanak predsednika svih odborničkih grupa s namerom da se disciplinuju odbornici koji se pojave na početku sednice, obezbede kvorum i isprate uvodne tačke dnevnog reda, a onda odu svojim poslom. Ali do zadnje pare naplate dnevnicu od 3.100 dinara.

Tražen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je model kako da se promeni odluka o naknadama koja toleriše da odbornik naplati dnevnicu, bez obzira na to koliko je presedeo u sali pod uslovom da je dolazak prijavio nadležnoj službi. Predloženo je da obornici prisustvo moraju da dokažu potpisom i pre početka i na kraju sednice, ali je predlog srušilo pitanje: „Šta dobijamo ako odu pet minuta posle početka, pa se vrate pet minuta pred kraj“.

- Poučen iskustvom sa nekoliko sednica kada je kvorum visio, gradonačelnik Petković je hteo novim načinom isplate dnevnica da privoli odbornike da poštuju mandat. Među neposlušnima ima i onih koji svoje prisustvo ucenjuju ili ranije obećanim ili novim uslovima. Petković strahuje da će mu ucenjivači iz njegovih redova srušiti budžet za 2015 - priča naš izvor iz SNS.

Zašto mi da dajemo kvorum dok njihovi odbornici ispijaju kafe, dokonišu po kuloarima, šetkaju po gradu, i „u ime naroda“ završavaju privatne poslove, kaže Slobodan Pajović, šef odborničke grupe DS.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.