Novinarka je pokušala da prevari poligraf: Išlo je dobro dok me nije pitao da li sam prevarila dečka!

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka je pokušala da prevari poligraf: Išlo je dobro dok me nije pitao da li sam prevarila dečka!

Vrpoljim se u stolici. Ispitivač me tri puta opominje da ne prekrštam noge. Zateže mi merače, stavlja senzore na prst. Kolega upire reflektor pravo u mene. Čvrsto odlučujem da ću lagati na svako pitanje, pa kud puklo... Znam da će biti vrlo neprijatno. Pali se poligraf.

Slobodan Zečević iz agencije "Poligraf" je vrlo precizan čovek. Bavio se poligrafskim ispitivanjima u policiji, a na pitanje koliko dugo radi sa poligrafom računa na digitronu pre nego što odgovara - >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tačno 33 godine, piše 24 sata.

Ispitao je 19.000 ljudi, od nevernih muževa do ubica povratnika. Rešavao je krađe miliona i sitnica. A sada će ispitati moje lične tajne. Uz mali obrt. Brižljivo sam na internetu proučila tehnike za varanje na poligrafu, zapisala trikove i mislim da sam spremna - probaću da ga prevarim.

Radili smo dve serije ispitivanja. U prvoj svesno lažem i pokušavam da zbunim mašinu. U drugoj sam govorila istinu. Barem sam tako mislila. Pitanja su bila sledeća:

1. Da li radim u "24 sata"?

2. Da li imam brata ili sestru?

3. Da li sam nekada prevarila dečka?

4. Da li sam varala na ispitu?

5. Da li sam počinila krivično delo?

6. Da li mislim da zabušavam na poslu?

7. Da li mislim da moj šef veruje da zabušavam?

8. Da li mi se sviđa neko sa posla?

Kolege su bile vrlo kreativne sa pitanjima, a i ja sam se potrudila da izvrdam odgovore. Već kod prvog upita videlo se da loše lažem. Zbog drugog, Zečević mi se saosećajno obratio, piše Nina.

Kako je Nina odgovarala na ova pitanja, koje trikove je koristila, da li je na kraju uspela da prevari poligraf i kakavi se sve prestupnici znoje pred ovom mašinom pročitajte na sajtu "24 sata".

VIDEO> Novinarka "24 sata" pokušava da prevari poligraf

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.