Izvor: B92, 24.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon o visokom obrazovanju?

Beograd -- Ministar prosvete i sporta Srbije najavio je da će uskoro biti donet Zakon o višem i visokom obrazovanju.

Slobodan Vuksanović sastao se sa predstavnicima tri reprezentativna sindikata zaposlenih u prosveti i sa ministrom finansija Mlađanom Dinkićem, sa kojim je razgovarao o povećanju plata prosvetnih radnika.

Najavljeno je da bi Nacrt novog zakona o univerzietetu trebalo da bude završen do decembra, a njegovo usvajanje trebalo bi očekivati najkasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do februara iduće godine. Novi zakon sadržaće preporuke Bolonjske deklaracije, među kojima su i dva stepena studija, veća pokretljivost studenata i predavača i evropski sistem bodovanja znanja.

Ako sve bude teklo prema planu, iduće generacije studenata u školsku 2005/2006. na fakultete će se upisati po novim propisima, a studentima koji su započeli studije po sadašnjem zakonu biće omogućeno da ih tako i završe, a onima koji budu želeli da se uključe u novi sistem studiranja biće i to omogućeno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.