Novi Pazar: Divljom gradnjom izazvao klizište

Izvor: Blic, 23.Okt.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar: Divljom gradnjom izazvao klizište

Građevinska inspekcija u Novom Pazaru podnela je krivičnu prijavu protiv Elvira P. zbog izazivanja opšte opasnosti, jer je izvodeći radove bez građevinske dozvole pokrenuo klizište zemljišta.

Klizište se pokrenulo u četvrtak rano ujutru, nakon kiše i susnežice koja je padala celo veče.

- Rano jutros probudila me je supruga i usplahireno rekla da je klizište odnelo garažu komšije, a da se naša nalazi na ivici provalije. Pohitao sam napolje i nekako uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da izvezem automobil napolje - priča jedan od vlasnika tri garaže ugrožene klizištem.

Prema njegovim rečima, komšije su Elvira još pre par meseci upozoravali da zidanje na tom mestu može izazvati klizište, međutim on se na to nije obazirao i nastavio je gradnju.

- Nije nam jasno kako čovek može da gradi stambenu zgradu bez ikakve dozvole i ko mu je to odobrio. Pre par godina, jedan žitelj naše ulice počeo je da zida omanju šupu, pa mu je inspekcija došla za par dana i zabranila gradnju - pričaju stanovnici Keja skopskih žrtava.

Pre nekoliko nedelja, inspekcija je konačno reagovala na pritužbe meštana i Elviru zabranila dalju gradnju.

- Tada mu je i naloženo da hitno sazida potporni zid, međutim on to nije uradio - kažu u inspekciji.

Osim uništenih garaža, klizište je pretilo i da ugrozi višespratnicu koja se nalazi u susednoj Ulici Sutjeska, ali je investitor nakon pritiska stanara počeo radove na saniranju i zaustavljanju klizišta, pa zgradi ne preti urušavanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.