Nevreme stiglo i u Zagreb

Izvor: Akter, 30.Jul.2014, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme stiglo i u Zagreb

Jako nevreme, koje je zahvatilo Hrvatsku, stiglo je i do glavnog grada Zagreba, gde su se oko 15 sati crni oblaci nadvili nad grad, donoseći olujni vetar i kišu

Vetar je rušio suncobrane, nosio stvari sa terasa.

Jaki udari vetra i kiša uzrokovali su poteškoće u saobraćaju, a učestale su dojave građana o padu stabala na ulice, poplavljenim kolovozima..., tako da vatrogasci već sada imaju pune ruke posla.

Letovi s aerodroma Pleso takođe kasne jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << pista poplavljena.

Kako su portalu Index.hr javili građani, nevreme je zahvatilo i ostatak severozapadne Hrvatske. U Koprivnici se nebo zacrnilo, a u Čakovcu je padao led veličine graška.

Prethodno je oluja zahvatila uglavnom severno primorje sa ostrvima gde je ponegde palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, "spojilo" je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera.

Jutros je Jadrolinijin brod ''Prizna'' u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom, i uspešno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevreme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javio je Crometeo, i podseća da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje.

Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

Narandžasti meteolarm danas je "upaljen" i u BiH.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.