Nedićevi naslednici traže Zemunski park

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedićevi naslednici traže Zemunski park

Posle sedam decenija skrivanja u porodičnim arhivama „Politika” otkriva testament generala Milana Nedića

„Ja polazim u rat sutra 3. aprila 1941. godine. Gospod Bog neka blagoslovi našu vojsku, naš narod i majku Srbiju. Ne znam kakve ću junačke sreće biti i da li ću se iz rata živ vratiti, zato sa svojom imovinom činim ovakvu raspodelu...”, zapisao je general Milan Nedić, predsednik vlade u okupiranoj i raskomadanoj Srbiji, u uvodnom delu svog testamenta, sačinjenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 2. aprila 1941, samo četiri dana pre početka invazije Hitlerove Nemačke na Jugoslaviju.

..............................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 26. novembra. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Bojan Bilbija

objavljeno: 26.11.2011

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Naslednicima Nedića Zemunski park?

Izvor: B92, 26.Nov.2011, 14:25

Beograd -- Praunuk generala Milana Nedića, Aleksandar, kaže da je njegov deda buio bogat čovek, o čemu svedoči testament, koji je prvi put obelodanjen...Politika piše da je testament skrivan sedam decenija u porodičnim arhivama i otkriva Nedićevu imovinu, koja bi trebalo da pripadne njegovim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.