Nastavlja se protest studenata Pravnog fakulteta

Izvor: RTS, 09.Okt.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se protest studenata Pravnog fakulteta

Nije postignut dogovor između studenata Pravnog fakulteta koji protestuju i uprave. Nastava na Pravnom fakultetu se održava i pored toga što grupa samoorganizovanih studenata ometa nastavu. Glavni ulaz u zgradu je odblokiran.
Uprava Pravnog fakulteta nije postigla dogovor sa studentima o njihovim zahtevima, tako da se nastavlja protest grupe studenata, javlja izveštač RTS-a.
Studenti navode da nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispunjeni njihovi uslovi, odnosno da nisu zadovoljni ponuđenim rešenjima. Dogovoreno je da se formira radna grupa koja će tražiti rešenje za novonastalu situaciju. 
Studenti su juče blokirali fakultet tražeći, između ostalog, vanredni oktobarski rok. Štrajkači traže i da cena boda za već odslušane ispite bude 500 dinara, "otključavanje" ispita sa smera i izbornih predmeta od novembarskog roka za apsolvente i studente koji su overili osmi semestar, pravo nezavisnog polaganja odslušanih ispita koji nisu međusobno povezani, umesto sadašnjeg sistema po kome se moraju položiti svi ispiti sa prethodne godine studija i drugo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.