Izvor: Danas, 26.Dec.2014, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora advokata i Ministarstva pravde

Beograd - Stručni tim u čijem sastavu su predstavnici Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije sastao se juče po šesti put, a u cilju pronalaženja rešenja povodom protesta advokata i njihovih zahteva, saopštilo je Ministarstvo pravde.

"Nakon konstruktivnog razgovora na kome su članovi tima iznosili pravna mišljenja o temama koje su definisane tokom prethodnih susreta, predstavnici ministarstva i AKS su se dogovorili da razgovore nastave danas", stoji u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << />
Stručni tim AKS čine predsednica Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović, Mirjana Jovanović Tomić i Tanja Arsić iz Advokatske komore Vojvodine, dok Ministarstvo pravde predstavljaju pomoćnici ministra pravde Čedomir Backović i Nela Kuburović, kao i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević.

Paralelno sa nastavkom pregovora danas će pred Višim sudom u Beogradu početi suđenje po tužbi Advokatske komore Beograda protiv Komore javnih beležnika. Tužbu advokata zastupaće pred sudom predsednik AKB Slobodan Šoškić. Advokati tuže Javnobeležničku komoru tvrdeći da su osnovani mimo Zakona o javnom beležništvu u kom stoji da Komora prilikom osnivanja mora da broji sto članova. U Srbiji trenutno rade 92 javna beležnika.

Svi ćute o toku pregovora

I dok u javnosti mogu da se čuju oprečne prognoze povodom mogućeg raspleta krize pravosuđa, detalji samih pregovora ostaju nepoznati. Za razliku od prethodnih sastanaka dve strane, ovoga puta su zvanična saopštenja jedini dostupan izvor informacija o toku pregovora, jer svi akteri pregovora ćute o njima.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.