Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nasilje u Šapcu ne jenjava

Šabac - - Za poslednjih mesec dana u Šapcu su ubijene četiri osobe i izvršena su dva brutalna napada na medicinskog radnika i dve trgovkinje.

Građani su zgroženi ubistvom taksiste Čedomira Popovića (60) u nedelju uveče u selu Metliću, nakon vožnje dvojice mladića. Za ovo brutalno ubistvo osumnjičeni su M. I. (20) i M. P. (19) iz okoline Šapca. Taksista je ubijen zbog sitne pljačke, a taksimetar je pokazivao račun od 2.390 dinara.

Osumnjičeni M. I. priznao >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je i ubistvo beskućnika Jove Maleševića (61), koje se desilo u avgustu prošle godine, koga je, po priznanju, zaklao polomljenim staklom. Od posledica ranjavanja iz krateža, 4. februara, preminuo je D. J. (45), a još nije utvrđeno da li se radi o samoubistvu ili ubistvu. Javnost je posebno bila preneražena ubistvom medicinske sestre Ljubinke Popović, koju je na njenom radnom mestu nožem ubio psihijatrijski bolesnik V. V (40).

U revolveraškom obračunu u selu Dublju, u kafani, ubijen je Miroslav Josipović (30), dok su dvojica mladića ranjena. Međutim, ni tu nije kraj ove crne hronike. U prošli utorak, psihijatrijski bolesnik M. M. (44) nožem je nasrnuo na medicinskog tehničara u ambulanti hitne pomoći Borisava Gladovića. Jedino zahvaljujući iznenadnom ulasku drugog pacijenta uspeli su da razoružaju napadača. Iste večeri naoružani napadač je oteo pazar u prodavnici "Transkoma" i pod pretnjom nožem dve je radnice zaključao u garderobu.

Za sada se ne oglašava gradski Savet za bezbednost, ali ni policija. Međutim, s obzirom na učestalost i ozbiljnost počinjenih krivičnih dela građani su veoma uznemireni. I ranije je predlagano da se uvede pozornička služba, ali, kako je objašnjeno iz uprave policije, za to nema mogućnosti.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.