Nagrade za novinare RTS-a

Izvor: RTS, 22.Okt.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade za novinare RTS-a

Stalna konferencija gradova i opština nagradila je osam novinara nacionalnih, regionalnih i lokalnih medija koji su učestvovali na četvrtom konkursu za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih". Među nagrađenima i dvoje novinara RTS-a - Tamara Tankosić i Predrag Stojković.

U kategoriji "Zaštita životne sredine na lokalnom nivou" nagrađene su reportaža o reci Jošanici, autora Nemanje Stankovića sa TV Prva i prilog "Nelegalna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << seča šuma na jugu Srbije", autora Bratislava Ilića sa TV B92, prenosi Tanjug.

Marija Obrenović iz Nedeljnih novina Kragujevačkih nagrađena je u kategoriji "Rodna ravnopravnost na lokalnom nivou" za članak "U privatnike ih najčešće muka natera". U istoj kategoriji nagrađen je i novinar RTS-a Predrag Stojković za prilog "Bračni par pletilje".

U kategoriji "Unapređenje poslovnog prostora na lokalnom nivou" nagrađeni su novinarka TV Lav Užice Biljana Kuzmanović za prilog "Nemački jezik u OŠ "Kralj Petar Prvi" i autorka priloga o Kancelariji za smanjenje siromaštva Nevena Vrtulek, Radio Novi Sad.

Autorka Jelena Lešević sa Kraljevačke televizije nagrađena je za prilog "Evropski službenici u lokalnim samoupravama" u kategoriji "Evropske integracije na lokalnom nivou". U istoj kategoriji nagrađena je i Tamara Tankosić sa RTS-a za prilog "Upravljanje IPA fondovima test za državnu upravu".

Generalni sekretar SKGO Đorđe Staničić rekao je na svečanoj dodeli nagrada da se ovaj konkurs organizuje četvrti put i da je stiglo 69 medijskih priloga.

Istakao je da je cilj konkursa bio da se istakne važnost i uloga lokalnih vlasti i medija.

"Mladi novinari treba u većem broju da se odazovu našem pozivu", rekao je Staničić.

Jedan od članova žirija, glavni urednik lista Blic rekao je da nije bilo lako odlučiti koji su to najbolji prilozi.

"Posao žirija nije bio lak, jer je kvalitet skoro svih priloga bio na visokom nivou", poručio je Simonović i istakao da je konkurs SGKO jedan od najboljih.

Autori najboljih priloga nagrađeni su tablet računarima. Konkurs je trajao od 1. marta do 31. avgusta. Medijski konkurs "Drugačije od drugih" realizovan je u okviru projekta "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" koje sprovodi SKGO, a fianansira Kraljevina Švedska.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DODELJENE NAGRADE POBEDNICIMA MEDIJSKOG KONKURSA SKGO „DRUGAČIJE OD DRUGIH“

Izvor: Beta OMS, 22.Okt.2014

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) proglasila je pobednike četvrtog konkursa za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih", a svečana ceremonija dodele nagrada održana je 22. oktobra u beogradskom Medija centru.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.