Na godišnjicu odeske tragedije u svim hramovima u eparhiji biće održani pomeni

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2015, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na godišnjicu odeske tragedije u svim hramovima u eparhiji biće održani pomeni

03.05.2015. -

Bliže se dani u kojima će se svi stanovnici Odese s tugom sećati tragičnih događaja od pre godinu dana.

Bez obzira na proteklo vreme srca nam se stežu od bola i tuge zbog nepopravljivih posledica okrutnosti ljudskih srca, koja se prošle godine pretvorila u krvavi sukob i koja je dovela do mnogobrojnih žrtava, kaže se u saopštenju «Pravoslavne Odese».

I naravno, nijedno ljudsko srce na dan ove godišnjice neće ostati ravnodušno prema samilosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << i molitvi.

Drugi maj ove godine pada u subotu – dan koji Crkva posvećuje posebnom pomenu preminulih. Po blagoslovu visokopreosvećenog Agatangela mitropolita Odeskog i Izmailskog u svim hramovima i manastirima u Odesi i Odeskoj oblasti tog dana će se služiti Svete liturgije za pokoj duše posle kojih će se služiti parastosi svim poginulima u krvavom sukobu u Odesi i na istoku Ukrajine.

Svi vernici se pozivaju da ovog dana učestvuju u sabornoj crkvenoj molitvi u Božijim hramovima pred svetim oltarom Gospodnjim. Sveštenoslužitelji hramova u Odesi će na molbe rodbine poginulih služiti litije za pokoj duše na grobovima poginulih, a takođe će pružiti potrebnu duhovnu pomoć.

Sa ruskog Marina Todić,

pravoslavlje

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.