NUNS: Selaković i Stefanović odgovorni ako se nešto desi Slaviši Lekiću

Izvor: Danas, 01.Dec.2015, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Selaković i Stefanović odgovorni ako se nešto desi Slaviši Lekiću

Beograd - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorilo je da je posle prekjučerašnje emisije na TV Pink direktno ugrožena bezbednost novinara Slaviše Lekića. U saopštenju NUNS poziva nadležne organe da preduzmu neophodne mere i zaštite, pre svega, Lekićev fizički integritet.

Iz NUNS-a dodaju da je Lekić u pomenutoj emisiji na TV Pink optužen i da je imao značajnu ulogu u "medijskoj pripremi" ubistva Zorana Đinđića.

"NUNS smatra da je na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Slaviša Lekić targetiran kao državni neprijatelj, što može imati nesagledive posledice po njegovu bezbednost. NUNS upozorava državne organe, posebno ministra pravde Nikolu Selakovića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, da su direktno odgovorni ukoliko na bilo koji način bude ugrožena sigurnost novinara Slaviše Lekića", navodi NUNS.

Oni su podsetili da je Slaviša Lekić 25. novembra, u beogradskoj policijskoj stanici u Ulici Milana Rakića, obavestio policiju o pretnjama i osobama koje prate njegovo kretanje.

"Tom prilikom je sačinjena službena beleška, ali je Lekiću rečeno da MUP ne može ništa da preduzme jer, kako mu je objašnjeno, u njegovoj prijavi nema elemenata krivičnog dela", pišu iz NUNS-a.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.