NOVI SLUČAJEVI ZARAZNE BOLESTI: Malarija otkrivena kod još tri pacijenta

Izvor: Kurir, 30.Avg.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI SLUČAJEVI ZARAZNE BOLESTI: Malarija otkrivena kod još tri pacijenta

BEOGRAD - U Vojnoj medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu primljena su tri pacijenta sa simptomima malarije.

Navodno je reč o osobama koje su boravile u mirovniom misijama na području gde ima zaraženih komaraca, ali prema tvrdnjama lekara, svi pacijenti su van životne opasnosti.

- Pukovnik je izlečen, dok se dva tehničara dobro osećaju i oporavljaju se.Oni su još uvek u karantinu ali njihovo stanje je stabilno - kaže izvor za medije.

Ovo je četvrti slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u poslednjih mesec dana da je zabeleženo oboljevanje od malerije.

Podsećamo, doktorka Olivera Jovanović, radiolog sa VMA koja je kao pripadnik tima Vojske Srbije, boravila u mirovnoj misiji u Africi , preminula je krajem jula od malerije na VMA.

To je ujedno bio prvi smrtni slučaj među pripadnicima Vojske Srbije koji su boravili  u mirovnim misijama, ali ne i prvi slučaj oboljevanja od malerije.

Međutim, doktorka je preminula jer nije uzimala prepisanu terapiju , a na VMA se javila u već podmakloj fazi bolesti.

Na VMA primljen je još jedan pacijent sa simptomima malarije.

Navodno reč je o osobi koja je takođe boravila u mirovnoj misiji .

- Još uvek nije dokazano da ovaj pacijent ima malariju,s obzirom da se još čekaju rezultati analiza, koje su prethodnih dana urađene. Njegovo zdravstveno stanje je pod kontrolom oi nije životno ugrožen - kaže izvor iz VMA.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.