NESTALE BEBE Lončar: Ministarstvo zdravlja će učestvovati u radu komisije

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTALE BEBE Lončar: Ministarstvo zdravlja će učestvovati u radu komisije

Ministarstvo zdravlja će učestvovati u radu i dati svog predstavnika u komisiji koja bi radila na rasvetljavanju slučaja "afera beba", a čije je formiranje inicirao ministar policije Nebojša Stefanović, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar kaže da će Ministarstvo zdravlja učestvovati kao i do sada, te da će dati "ne jednog nego koliko je potrebno članova i za komisiju i za zakon, za sve što će rešiti problem".

- Pokušavamo da nađemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najbolje rešneje. Imali smo razgovore sa ljudima iz Evropske komisije koji su insistirali na zakonu, imamo udruženja roditelja koji insitiraju na komisiji. To su stvari koje su se dešvale pre 30, 40, 50 godina. Stalo nam je da se te stvari reše - rekao je Lončar odgovrajući na pitanje novinara o predlogu za formiranje komisije koja bi se bavila tim slučajem.

Lončar, međutim, kaže, da ne zna koliko bi komisija imala ovlašćenja da se vraća nazad 20, 30 godina kako bi nešto ispitala.

- Pokušavamo na sve načine da taj problem rešimo. Ima više ideja, koja bude najbolja, koja se najbolje pokaže, nemamo nijedan problem da prihvatimo bilo koju ideju da izađemo da kažemo šta se desilo - naveo je Lončar.

Upitan hoće li biti rešenja do zasedanja Saveta Evrope u septembru, Lončar kaže da se radi na tome svaki dan, te da se nada da će to pitanje biti rešeno.

Najbitnije je, kaže, da je urađeno sve da u ovom momentu u porodilištima u Srbiji ne može da se desi eventulana krađa beba, te da su uspostavljene duple kontrole i video nadzor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lončar: I Ministarstvo zdravlja u komisiji za nestale bebe

Izvor: B92, 26.Jul.2017

Beograd -- Ministarstvo zdravlja će učestvovati u radu i dati predstavnika u komisiji koja bi radila na rasvetljavanju slučaja "afera beba", izjavio ministar zdravlja...Zlatibor Lončar kaže da će Ministarstvo zdravlja učestvovati kao i do sada, te da će dati ne jednog nego koliko je potrebno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.