NEBO SE OTVORILO: Šta znači kad na VELIKI PETAK pada kiša

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2016, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEBO SE OTVORILO: Šta znači kad na VELIKI PETAK pada kiša

Prema srpskom verovanju, postoji objašnjenje za svaku pojavu.

Na ovaj dan su, prema narodnom verovanju, otvorena vrata raja. Danas se farbaju jaja, strogo se poštuje post, ali postoje i još neki drugi običaji koje valja praktikovati na Veliki petak.

U južnoj Srbije se veruje da na ovaj dan veštice bacaju čini, a napolju vrebaju urokljive oči, pa decu ne puštaju van dvorišta.

Stariji ljudi gledaju tog dana u nebo i prognoziraju vreme. Ako pada kiša >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << - neće biti šljiva, a ako je toplo i sunčano - očekuje se veliki rod voća.

Narodna verovanja kažu da je kiša na Velik petak loš predznak. Ova vremenska pojava najavljuje tešku i sušnu godinu, punu sukoba i svađa.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.