NARODNO VESELJE Ovako se u Kumrovcu slavio Titov rođendan

Izvor: Blic, 24.Maj.2015, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NARODNO VESELJE Ovako se u Kumrovcu slavio Titov rođendan

Oko sedam hiljada poštovalaca predsednika nekadašnje SFRJ Josipa Broza Tita, među kojima je bio i bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić, okupilo se juče u njegovom rodnom mestu Kumrovcu, u Zagorju, na obeležavanju nekadašnjeg Dana mladosti, koji se u SFRJ 25. maja slavio u čast Titovog rođendana.

Prema procenama organizatora i policije, programu ispred Titove rodne kuće, uprkos lošem vremenu i kiši, prosustvovalo je između 6.000-7.000 ljudi.

Mnogi od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nosili su Titove slike, pionirske kape i crvene marame, a na jednom od transparenata je pisalo: "Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži".

Sretan Dan mladosti! Kumrovec 2015.

- Borićemo se svim sredstvima protiv revizionista i onih koji gubitnike iz Drugog svetskog rata predstavljaju kao pobednike - rekao je na svečanosti ispred Titove kuće Mesić, koji je i počasni predsednik Saveza antifašista Hrvatske.

Ovogodišnja manifestacija Dan mladosti održana je tradicionalno pod geslom "U mladosti je radost – u radosti je mladost" i, kako su istakli organizatori iz Opštine Kumrovec, u godini kad se obeležava 70 godina od pobede nad fašizmom i 35 godina od smrti Josipa Broza Tita.

Posetioci tokom celog dana mogu da vide i izložbu Pokloni Josipu Brozu Titu iz Vile Zagorje, koja predstavlja 105 doniranih predmeta koje je Josip Broz Tito primio 60-ih i 70-ih godina prošlog veka.

Oni su iz kabineta predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović dati Muzejima Hrvatskog zagorja. Među njima je i Titova bista koju je po preuzimanju dužnosti Grabar-Kitarovićeva uklonila iz predsedničke rezidencije na Pantovčaku u Zagrebu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.