NA NJU ČEKA JOŠ 1,6 MILIONA SRBA Ovo je KRAJNJI ROK da svi dobiju novu ZDRAVSTVENU KNJIŽICU

Izvor: Blic, 11.Jun.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA NJU ČEKA JOŠ 1,6 MILIONA SRBA Ovo je KRAJNJI ROK da svi dobiju novu ZDRAVSTVENU KNJIŽICU

Krajni rok da svi građani u Srbiji dobiju nove zdravstvene knjižice je kraj jula, kažu u Rebulčikom fondu za zdravstveno osguranje. Na ovaj dokument čeka još milion i 600 hiljada građana, dok je oko 4,7 miliona preuzelo ovu plastičnu karticu.

- S obzirom na proizvodne kapacitete Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, očekujemo da se podneti zahtevi obrade i da nam se kartice dostave do kraja jula 2017. godine - najavljuju u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (RFZO).

Oni kažu da je do sada uručeno oko 4.7 miliona zdravstvenih kartica.

- Oko 800 hiljada kartica je spremno. Potrebno ih je samo uručiti građanima, bilo da oni treba da ih podignu sami u ispostavi ili je u postupku dostava na kućnu adresu. Trenutno se u proizvodnji, u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca, nalazi oko 800 hiljada kartica - kažu u RFZO.

Najviše se žale, međutim, oni koji su zdravstene knjižice naručili prkeo e-Uprave. Kako objašnjavaju, kartice ne stižu na kućnu adresu, već građani lično moraju da idu da ih podignu. Više od 186.000 građana podnelo je zahtev preko portala e-Uprava u samo “tri klika”. Tom prilikom oni su imali opciju izbora da im se zdravstvena kartica dostavi na kućnu adresu ili da je preuzmu u nekoj od filijala Republičkog Fonda za zdravstveno osiguranje.

- Za sva osigurana lica koja su zahtev za zdravstvenom karticom podneli preko portala e-Uprave i pri tome označili da im se zdravstvena kartica dostavi na kućnu adresu, RFZO vrši dostavu putem JP “Pošta Srbije”. Ukoliko JP “Pošta Srbije” ne uspe da uruči zdravstvenu karticu na adresu, prijavljenu prilikom podnošenja zahteva, tada JP “Pošta Srbije” zdravstvenu karticu vraća u matičnu filijalu. Zbog toga građani moraju da je preuzmu na šalteru ispostave - kažu u RFZO.

Posmatrano na današnji dan, nastavlju, uspešno je uručeno 82.764 zdravstvenih kartica na kućnu adresu.

- Napominjemo da je dostava kartica preko JP Pošta na adresu dala i pozitnivne i negativne efekte, a na primeru filijale Beograd to se najbolje vidi. Naime, preko JP Pošte je poslato oko 40.000 kartica, a kao neuručeno je vraćeno oko 1.700. Razlozi vraćanja su ili nepreuzimanje od strane osiguranika ili promena prebivališta, odnosno osiguranik ne stanuje na datoj adresi - objašnjavaju u RFZO.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još 1,6 miliona Srba čeka novu zdravstvenu knjižicu, evo koji je poslednji rok da je dobijete!

Izvor: BKTV News, 11.Jun.2017

Krajni rok da svi građani u Srbiji dobiju nove zdravstvene knjižice je kraj jula, kažu u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje...Na ovaj dokument čeka još milion i 600 hiljada građana, dok je oko 4,7 miliona preuzelo plastičnu karticu..."S obzirom na proizvodne kapacitete Zavoda za izradu...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.