Mrlja u Dunavu verovatno imala i ostatke krv

Izvor: Akter, 30.Jul.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrlja u Dunavu verovatno imala i ostatke krv

Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je analizu uzoraka crvene tečnosti koja se prošlog petka izlila u Dunav, u kojoj se navodi da je u uzorcima pronađena velika količina fekalija, bakterija i ostataka krvi

Pored fekalija i bakterija, među kojima najviše ima ešerihije koli, pronađeni su i eritrociti i leukociti, navodi se u analizi i dodaje da je reč o zagađenju koje negativno utiče na zdravlje ljudi, kao i na ekosistem.

Specijalistkinja sanitarne hemije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine Biserka Mihajlović kazala je novinarima da bi trebalo još dublje analizirati uzorke kako bi se dokazalo da u njima zaista ima krvnih elemenata.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za zaštitu životne sredine iz Sektora za inspekcijske poslove Dušan Pajkić izjavio je za agenciju Beta u utorak da nakon analize predstoji teži posao, a to je utvrđivanje odakle je tečnost došla.

Objasnio je da se crvena tečnost izlila kod Žeželjevog mosta, gde se nalazi kanalizacioni kolektor iz koga se gotovo cela novosadska kanalizacija izliva u Dunav.

"Jako veliki broj korisnika se uliva u taj kolektor, počev od domaćinstava, preko firmi do industrije", kazao je Pajkić i dodao da će to svakako otežati posao otkrivanja odgovornih za izlivanje crvene tečnosti.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.