Mošti tumanskih svetitelja dočekane u Paraćinu i Ćupriji

Izvor: Blic, 24.Jul.2017, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mošti tumanskih svetitelja dočekane u Paraćinu i Ćupriji

Mošti Sv. Zosima i Jakova, tumanskih svetitelja, svečano su danas dočekane u crkvenim hramovima Paraćinu i Ćupriji. Stotine vernika dočekali su mošti svetih otaca Zosima i Jakova i posle Liturgije se poklonili moštima.

Reč je o litiji svetih moštiju braničevskom eperhijom koja je započela u Paraćinu i Ćupriji trajaće do kraja avgusta.

- Cilj Litije je da se blagoslov gospodnji putem moštiju ova dva velika svetitelja naše crkve, svetog Zosima Tumanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i svetog Jakova Novog Tumanskog, proširi na sve gradove i njihove stanovnike gde će ona proći. Mnoga čuda su se dogodila nad ovim moštima i želimo da blagodat božiju koja se preko njih pruža osete verni širom naše eparhije - rekao je iguman manastira Tuman Dimitrije.

Litija se održava uz blagoslov episkopa braničevskog Ignatija i starešine manastira Tuman Igumana Dimitrija.

Litija moštiju 3. avgusta biće u Despotovcu od 19 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.