Mišščević ispratila najbolje studente na putovanje po Evropi

Izvor: Blic, 24.Jul.2016, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mišščević ispratila najbolje studente na putovanje po Evropi

Najboljih 50 studenata srpskih univerziteta polazi večeras, 12. godinu za redom. na tronedeljno putovanje po Evropi u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji.

Studente su tim povodom u Mikser hausu pozdravili šefica pregovaračkog tima u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Tanja Miščević i direktor Kulturnog foruma Austrije Johanes Išrik.

- Ovde sam da sa vama podelim uzbudjenje vašeg prvog putovanja i upoznavanja šta jeste Evropa i pravljenja paralele >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Evropom kod kuće i Evropom u Evropi -rekla je Miščević studentima.

Ona im je poželela da otvore oči i um i da prihvataju, gledaju, uče i propituju, ističući da nikada ne smeju ništa uzimati zdravo za gotovo i da uvek postavljaju dodatna pitanja.

- Ono što kao akademski gradjani svakako možete naučiti jeste lepota i prednosti koje možete prepoznati i kod sebe, ali i potencijale i mogućnosti - navela je Miščević, upozoravajući studente da je Evropa u koju danas odlaze mnogo drugačija nego Evropa koja je bila prošle godine.

- Vaše prvo iskustvo će biti sa Evropom koja se suočava sa različitim problemima i sa svojim preispitivanjem. Važno je u svemu tome učestvovati i osetiti sve to, ali pre svega uživajte i posmatrajte - navela je šefica pregovaračkog tima.

Svoju posetu Evropi studenti će početi trodnevnim boravkom u Berlinu, odakle će putovanje nastaviti prema svojim željama i planovima.

Studentima su na ispraćaju uručene InterRail karte, platne kartice sa džepacem i polise osiguranja.

Evropski pokret u Srbiji je pokrenuo projekat Putujmo u Evropu još 2005. sa ciljem da mladim ljudima omogući upoznavanje Evrope i da im približi evropske vrednosti i kulture kroz direktan kontakt.

Do sada je za 11 godina više od 1.400 studenata iz Srbije imalo priliku da u okviru ovog programa putuje državama EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poslasmo 50 najboljih studenata u Evropu... Deco, čuvajte glave!

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jul.2016, 09:50

Najboljih 50 studenata srpskih univerziteta otputovalo je u nedelju uveče, 12. godinu zaredom, na tronedeljno putovanje po Evropi u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji. Usred talasa nasilja koji potresa zemlje koje su nezakonito, besomučno i nemoralno bombarodvale Srbiju i ubijale njenu decu zbog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.