Mihajlovićeva: Nema odustajanja od racionalizacije

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Nema odustajanja od racionalizacije

Vlada Srbije neće odustati od racionalizacije u državnoj upravi uprkos predstojećim izborima, izjavila je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović. Najavila je da će do kraja februara sva ministarstva izaći sa svojim predlozima.
"Racionalizacija podrazumeva ne samo otpuštanja, već i bolju organizaciju državne uprave i daleko od toga da je vlada odustala od racionalizacije", rekla je Mihajlovićeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odgovarajući na pitanja novinara da li je vlada odustala od otpuštanja zaposlenih u javnom sektoru i zašto se kasni, s obzirom da je rok za racionalizaciju bio do februara.

Mihajlovićeva, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kaže da, kad se to ima u vidu, period od šest meseci i godinu dana za racionalizaciju nije predug i naglašava da je sasvim sigurno da će racionalizacija biti sprovedena, kako bi država bila dobro organizovana.
"Neminovno je da se to desi, kao i što je neminovno da u 2016. godini budu reforme u javnim preduzećima", poručila je Mihajlovićeva.
Mihajlovićeva je novinarima u "Palati Srbija", gde je otvorila regionalnu konferenciju o spasavanju u vazduhoplovstvu, izjavila da nijedno ministarstvo niti institucija nisu odustale od racionalizacije.
Istakla je da je racionalizacija proces i da ne podrazumeva samo otpuštanje bez prethodno usvojene nove sistematizacije i bolje organizacije, što je i suština tog procesa.
"Nema odustajanja i ne mislim da to traje predugo", rekla je ona, podsetivši da je Srbija sebi dozvolila da od 2000. godine, kad je imala 8.000 zaposlenih u državnoj upravi, nakon 15 godina dođe do broja od 32.000 ljudi.
Na pitanje da li će izbori uticati na racionalizaciju, istakla je "da će se sve raditi i graditi" kao što je i predviđeno i da ne veruje da izbori mogu ozbiljnije da uspore sve što je započeto.
Mihajlovićeva je dodala da je aktuelna vlada od početka svog mandata donosila mere koje nisu baš popularne, ali da je to jedini način da država ima pozitivne bilanse.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.