Mihajlovićeva: Budite odgovorne prema svom zdravlju

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: Budite odgovorne prema svom zdravlju

U Srbiji svake godine od raka grlića materice umre blizu 500, a oboli 1.250 žena, što našu zemlju svrstava na drugo mesto u Evropi i to je poražavajući podatak, poručila je potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.
Zorana Mihajlović je, povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, podsetila da je ova opaka bolest izlečiva i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << važno da žene odgovorno pristupe svom zdravlju.
"Moja poruka svim ženama je da budu odgovorne prema sebi i svom zdravlju i da bar jednom godišnje odu na ginekološki pregled, jer ukoliko se otkrije na vreme, rak grlića materice moguće je izlečiti", izjavila je Mihajlovićeva.
Ona je dodala i da su u borbi protiv ove bolesti veoma važni edukacija stanovništva i uključivanje celog društva.
"Važno je podići svest o problemu raka grlića materice i da svi mi - državne institucije, civilni sektor i mediji - damo svoj doprinos kako sprečili da godišnje 1.250 žena u Srbiji oboli od ove bolesti", istakla je Mihajlovićeva.
Ona je ukazala da Nacionalna strategija za rodnu ravnopravnost, kao i zakon koji je u pripremi, posebnu pažnju posvećuju zdravstvenoj zaštiti žena i očuvanju reproduktivnog zdravlja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović: Žene budite odgovorne prema svom zdravlju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2017

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas povodom Evropske nedelje prevencije raka grlića materice da je ta bolest izlečiva ukoliko se otkrije na vreme, te da je važno da žene budu odgovorne prema svom zdravlju...U saopštenju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.