Mihajlović: Pozabavićemo se Čumetovom trospratnicom

Izvor: BKTV News, 20.Avg.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Pozabavićemo se Čumetovom trospratnicom

Bespravno podignutom trospratnicom Ljubiše Buhe Čumeta od koje beže i surčinska i beogradska građevinska inspekcija pozabaviće se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“Koliko danas pokrenućemo celu inspekciju da dobijemo sve informacije u Ministarstvu, pa da izađemo na teren, najavila je Zorana Mihajlović, ministarka i potpredsednica Vlade odgovarajući na pitanje da li je kontrola nelegalno izgrađene trospratnice sa više od 1.400 kvadrata u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nadležnosti opštine Surčin ili Grada Beograda.
U opštini Surčin i juče su tvrdili da je trospratno zdanje, za koje se nagađa da će biti privatna bolnica u vlasništvu nekadašnjeg vođe surčinsko-zemunskog klana Ljubiše Buhe Čumeta, u nadležnosti Grada, koji izdaje dozvole za objekte veće od 800 kvadrata.
U gradskom Sekretarijatu, međutim kažu, da će od opštine Surčin tražiti zvaničan dopis u kojem tvrde da je Grad nadležan za gradilište u Oračkoj ulici u Surčinu.
Na pitanje kako je moguće da Čumetovu trospratnicu niko ne dira, a da gradska sekretarka Zagorka Panić najavljuje da će u opštini Čukarica urgirati da se što pre sruši bespravno podignuti objekat od 40 kvadrata na Banovom brdu, kažu da gradilište u Surčinu nije aktivno, jer je “ukrovljeno i završeno“, te da tamo više nema ni radnika, ni ograde, ni mašina.
Izgradnja trospratnice počela je još ’90-ih i nije prekinuta uprkos obaveštenju Sekretarijata za urbanizam iz 1998. godine da ne postoji mogućnost za izdavanje građevinske dozvole.
Izvor: blic.rs
 
The post Mihajlović: Pozabavićemo se Čumetovom trospratnicom appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.