Meštani Žiče traže da im se ulica zove po Novaku Ðokoviću

Izvor: BKTV News, 19.Apr.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani Žiče traže da im se ulica zove po Novaku Ðokoviću

Meštani sela Žiča kod Kraljeva dostavili su lokalnoj samoupravi pisani zahtev da se njihova ulica i zvanično zove imenom Novaka Ðokovića.


Meštani ovog sela su samoinicijativno ulici u kojoj žive, već dali ime Novaka Ðokovića. Sami su napravili tablu i okačili je na uličnu banderu. Dejan Dimitrijević stanovnik ove ulice, inače majstor-limar, sam je napravio, ofarbao i postavio tablu sa natpisom “Ulica Novaka Ðokovića”.
“Nakon poslednjeg turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Majamiju, došao sam na ideju da ulicu nazovemo po Novaku. Ova ulica nikada nije imala ime, a dugačka je oko dva kilometra i ima 350 domaćinstava”, objašnjava Dejan, dodajući da bi voleo da mu u ličnoj karti stoji da živi u ulici koja se zove po najboljem svetskom teniseru.
Meštani kažu da u selu ima mnogo dece koja se bave sportom i ideja je kako ističu, super.
“Čast mi je što živim u ulici Novaka Ðokovića, a obično se sve ulice zovu po političarima i po nekim ljudima koji su potpuno nebitni. Ali, Novak je sada kod nas u Žiči, a čak sam i za njega glasao. Dodao sam na glasačkom listiću njegovo ime, jer nama takav čovek treba”, priča Nemanja Garić.
Meštani ne spore ni da ime Novaka Ðokovića zaslužuje više od sokaka i seoske ulice, ali su hteli prvi da mu se zahvale za sve što je učinio za Srbiju.
Izvor: tanjug.rs
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.