Izvor: Danas, 30.Jun.2015, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji od 235 do sedam miliona evra

Beograd - Agencija za privatizaciju objavila je juče javne pozive za prodaju 46 državnih medija, te će zajedno sa Studijom B na prodaju ići ukupno 47 javnih glasila. Kada je reč o preostalih tridesetak medija, za koje nije objavljen javni poziv do danas, ili će akcije biti ponuđene zaposlenima ili će biti ugašeni ako nisu ni pokrenuli proces privatizacije ili imaju negativan kapital. Među onima koji će se naći na prodaji i za koje će rok biti da se privatizuju do 31. oktobra nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << se i novinska agencija Tanjug, čija je početna cena skoro 761.000 evra.

Među skupljima su, posle Dnevnika i Tanjuga, RTV Šabac čija je vrednost procenjena na 600.000 evra, Studio B od više od 500.000, Gradski informativni centar Apolo iz Novog Sada od 175.000, dok su između 50.000 i 100.000 RTV Kragujevac, RTV Pančevo, Radio Pirot, Niška televizija, RTV Inđija i Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar. Objavljeni su i javni pozivi za Radio Raška, Ivanjički radio, Reč radnika iz Aleksinca, Radio Požarevac, RTV Kruševac, JPI Šumadija iz Aranđelovca, Radio Subotica, Radio Požega, RTV Caribrod iz Dimitrovgrada, TV Požega, RTV Stara Pazova, TV Ljig, RTV Trstenik, Radio Bačka iz Bača i BC Info iz Bele Crkve.

Kasnije tokom dana, a tek danas u dnevnoj štampi, oglašena je i prodaja Pančevca, Nedeljnih novina iz Bačke Palanke, Reči naroda iz Požarevca, Glasa Podrinja iz Šapca, Radija Barajevo, IPC Kula, Našeg glasa iz Smedereva i TV Pirota.

Za medije za koje akcije budu ponuđene zaposlenima, a ovi to odbiju, važi pravilo da će u tom slučaju biti ugašeni. Kupac medija obavezuje se, prema zakonu, da će nastaviti da obavlja medijsku delatnost u periodu od najmanje pet godina, kao i da u istom periodu neće menjati uređivačku politiku.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.