Marić: Vanredna situacija u opštini Aleksinac

Izvor: Politika, 21.Apr.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Vanredna situacija u opštini Aleksinac

BEOGRAD –Vanredna situacija proglašena je danas u opštini Aleksinac zbog mogućnosti izlivanja Južne Morave kod sela Vlatkovci, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

„Svi vodostaji beleže stagnaciju ili opadanje, osim vodotoka Južne Morave koji je na putu da se izlije iz korita kod mesta Đunis i jutros je Javno preduzeće 'Srbijavode' proglasilo vanredne mere odbrane od poplava kod sela Vlatkovci u opštini Aleksinac zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mogućnosti izlivanja ove reke”, kazao je Marić za agenciju Beta.

On je naveo da tokom noći nije bilo novih intervencija i evakuacija na kriznim tačkama u Srbiji i podsetio da je vanredno stanje proglašeno u 11 opština.

„Juče je opština Zaječar ukinula vanrednu sitaciju, ali je ona jutros proglašena u Aleksincu, tako da opet ima jedanaest opština u Srbiji koje su ugrožene”, rekao je Marić.

Ministri Vlade Srbije danas obilaze područja koja su ugrožena poplavama, a prisustvovaće i sednicama opštinskih štabova za vanredne situacije u opštinama Srbije.

Beta

objavljeno: 21.04.2014
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija u opštini Aleksinac

Izvor: Aleksinac.net, 21.Apr.2014

U opštini Aleksinac proglašena je vanredna odbrana od poplava, a na području mesne zajednice Vitkovac vanredna situacija...Vanredna situacija proglašena je u ponedeljak u opštini Aleksinac zbog mogućnosti izlivanja Južne Morave kod sela Vitkovac, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije...

Nastavak na Aleksinac.net...

"Reke u stagnaciji, nema opuštanja"

Izvor: B92, 21.Apr.2014

Beograd -- Vodostaj većine reka u Srbiji koje su se izlile zbog obilnih padavina stagnira, rekao je danas načelnik Sektora za varedne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić...Kako je Marić rekao najkritičnija situacija je i dalje je u selu Đunis kod Kruševca..."U Đunisu je i dalje poplavljeno 27...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.