MUP apelovao na kupače da ne idu na neuređena kupališta

Izvor: Blic, 30.Avg.2015, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP apelovao na kupače da ne idu na neuređena kupališta

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je danas na građane da ne idu na neuređena kupališta, da obrate pažnju na mališane dok su u vodi i da plovna vozila ne koriste u blizini obale, saopšteno je iz MUP-a.

Kako je navedeno, s obzirom na činjenicu da se broj utopljenika svake godine povećava i da je sve više dece koja na ovaj način izgube život, iz MUP-a apeluju na roditelje da posvete punu i neprekidnu pažnju na decu tokom kupanja i da ne idu na neuređena kupališta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
MUP je posebno pozvao neplivače, da, kada se kupaju na mestima gde postoje spasioci, da im pre ulaska u vodu skrenu pažnju da ne znaju da plivaju, kako bi spasioci o njima poveli računa.

"Ističemo da je izuzetno opasno skakati u vodu, posebno na mestima gde se ne vidi dno, jer se često u mutnoj vodi nalaze drveni ili metalni predmeti koji mogu da dovedu do povreda", navode u MUP-u i dodaju da korisnici plovnih vozila tokom vožnje treba stalno da koriste pojaseve, ali i da ne voze u blizini obale, jer bi na taj način mogli da povrede kupače.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.