MIHAJLOVIĆ: Nastavićemo da pomažemo Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHAJLOVIĆ: Nastavićemo da pomažemo Vazduhoplovnu akademiju u Vršcu

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović posetila je danas Vazduhoplovnu akademiju (SMATSA) u Vršcu ističući da je ta akademija svetski poznata po kvalitetu obuke i da će država nastaviti da joj pomaže kako bi se taj nivo održao.

Mihajlović se tom prilikom upoznala sa načinom obuke pilota i isprobala simulator letenja, a predstavnici Agencije za kontrolu letenja (SMATSA) su ocenili da nije imala nijednu grešku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />Mihajlović je naglasila da ta akademija postoji već 60 godina i da su je završili piloti koji danas rade za aviokompanije širom sveta. Ona je rekla da joj je posebno drago što vidi puno pripadnica lepšeg pola u akademiji, kao i da ta ustanova ima četiri polaznice na obuci za pilota, koje nisu iz Srbije.

Mihajlović je navela da tu studira jedna devojka iz Australije, čiji je otac isto tu završio za pilota. "“Puno ste postigli i država treba da pomogne da se održi taj kvalitet i da ostanete najbolji"”, poručila je Mihajlović.

Direktor SMATSA Radojica Rovčanin je rekao da akademija u Vršcu trenutno ima oko 130 polaznika. "Moram da pohvalim ministarku da je odlično vozila avion na simulatoru i da nije napravila nijednu grešku"”, naveo je Rovčanin. On kaže da je sa ministarstvom dogovoreno da se u narendom periodu uredi aerodrom i zgrada Vazduhoplovne akademije u Vršcu.

Aerodrom u Vršcu uskoro postaje komercijalni

Mihajlovićeva je izjavila danas da će aerodrom u Vršcu koji koristi Vazduhoplovna akademija (SMATSA) postati komercijalni. Mihajlović je odgovarajući na pitanja novinara rekla da će Akademija u narednih 10 do 15 dana završiti dokumentaciju za produženje piste ističući da taj aerodrom ima tri piste.

Kako je dodala, beogradski aerodrom Nikola Tesla ima jednu poletno-sletnu pistu. “Aerodrom u Vršcu će produžiti pistu, što znači da će sigurno biti komercijalni aerodrom”, rekla je Mihajlović. Ona je istakla da će Akademija tako moći da ostvari dodatne prihode za svoje finansiranje. Ministarka je istakla da je Vazduhoplovna akademija u Vršcu ponos Srbije kada je reč o kvalitetu obuke.

Autor: Tanjug,Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ministarka pilot, SMATSA uređuje aerodrom/FOTO

Izvor: B92, 12.Feb.2016

Vršac -- Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović posetila je Vazduhoplovnu akademiju (SMATSA) u Vršcu ističući da je ta akademija svetski poznata po kvalitetu obuke...Prema njenim rečima, država će nastaviti da joj pomaže kako bi se taj nivo održao...Mihajlović se tom prilikom upoznala sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.