Lončar: Fond za lečenje dece u inostranstvu za nedelju-dve

Izvor: Kurir, 28.Avg.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Fond za lečenje dece u inostranstvu za nedelju-dve

Fond će finansirati lečenje u inostranstvu dece koja boluju od retkih bolesti kao i dece za čije su lečenje iscrpljeni svi kapaciteti u Srbiji

BEOGRAD - Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će na prvoj sledećoj sednici Vlade biti doneta odluka o formiranju fonda iz kojeg će se finansirati lečenje teško obolele dece iz Srbije u inostranstvu.

"Za nedelju-dve dana imaćemo otvoren račun i očekujem da tada fond počne da radi", rekao je Lončar >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prilikom posete renoviranom Odeljenju neurohirurgije Dečije bolnice u Tiršovoj.

Lončar je naveo da će fond finansirati lečenje u inostranstvu dece koja boluju od retkih bolesti, kao i dece za čije su lečenje iscrpljeni svi kapaciteti u Srbiji.

Ministar zdravlja je rekao da će fond imati nadzorni odbor koji će kontrolisati rad i koji će činiti lekari, predstavnici udruženja, fondacija i medija."Osnovni kriterijum na osnovu kojeg će biti doneta odluka za lečenje u inostranstvu je odluka međunarodne komisije, jer je neophodno da u njoj budu stručnjaci iz inostranstva", rekao je Lončar.

Lončar je istakao da će biti poznato gde je utrošen svaki dinar iz fonda i dodao da će sredstva za fond biti obezbeđena donacijama, a da će posle rebalansa budžeta fond dobiti i novac koji je korišćen za finansiranje sportskih klubova.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.