Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Batut da pomogne u populacionoj politici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas, na obeležavanju tradicionalnih "Batutovih dana", da taj institut, kao centralna preventivna zdravstvena institucija u Srbiji, treba da pomogne stvaranju bolje populacione politike, s obzirom da svake godine izgubimo po “jedan manji grad”.

“Apelujem na Institut Batut da bude jedan od oslonaca ministarki zaduženoj za populacionu politiku Slavici Đukić Dejanović, za veći prirodni priraštaj i poboljšanje demografske slike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije”, poručio je Lončar.

Ministar zdravlja je rekao, na naučno-stručnom skupu "Batutovi dani" sa temom "Zdravstvena ispravnost vode za piće u ruralnom području Republike Srbije", da je ta institucija kamen temeljac zdravstvenog sistema Srbije i da rezultati rada tog instituta to svake godine potvrđuju.

Kako je rekao, bez pomaka na planu populacione politike i prirodnog priraštaja ni ispravna voda u ruralnim područjima nam neće mnogo značiti.

“Briga za zdravlje naroda je temelj odgovorne državne politike. Svoj posao odgovorno i savesno radite. Ovo je izuzetno važna tema, a posebno danas kada je sve manje pijaće vode u svetu”, naveo je Lončar.

Ministar je dodao da je zato potreban pojačan rad na edukaciji stanovništva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.