Liberland: Himnu komponuje reper, a prijave stižu svake sekunde

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberland: Himnu komponuje reper, a prijave stižu svake sekunde

Sedam kvadratnih kilometara, 200.000 prijava za državljanstvo i porezi koje ne morate da plaćate ako ne želite. Da, opet Liberland.

Nema ko ovih dana nije čuo za Liberland - samoproglašenu državu na Dunavu između Srbije i Hrvatske. Predsednik joj je evroskeptični češki političar Vit Jedlička, a službeni jezici su češki i engleski.

Kako kaže gospodin predsednik ove "države" koja se prostire na 7 kvadratnih kilometara, otkako su izašli u javnost primili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su oko 200.000 prijava za državljanstvo iz gotovo svih zemalja sveta.

Jedlička se hvali kako njegovoj "državi" mnogi nude svoju stručnost po pitanju solarne infrastrukture, telekoma, prostornog planiranja pa čak i i kovanja novca.

"Ljudi su u samo nekoliko dana isplanirali ceo grad, a neki žele da u njega ulože pa čak i da se usele. Što se činilo kao san sada deluje moguće," izjavio je ovaj Čeh.

Jedini uslovi za državljanstvo su - kandidat mora poštovati tuđa prava, mišljenje i privatno vlasništvo, ne sme imati kriminalni dosije kao ni nacističku ili komunističku prošlost.

Jedlička smatra kako je ključ prosperiteta uspešna fiskalna politika. Plaćanje poreza će biti neobavezno, a građani će finansirati samo određene razvojne projekte.

Zastavu imaju, imaju i moto, a himnu im trenutno komponuje neki češki reper.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Himnu Liberlenda komponuje reper, a prijave stižu svake sekunde

Izvor: Radio 021, 25.Apr.2015

Sedam kvadratnih kilometara, 200.000 prijava za državljanstvo i porezi koje ne morate da plaćate ako ne želite. Da, opet Liberland...Nema ko ovih dana nije čuo za Liberland - samoproglašenu državu na Dunavu između Srbije i Hrvatske. Predsednik joj je evroskeptični češki političar Vit Jedlička,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.