Letnji kamp nemačkog u Temerinu

Izvor: RTS, 25.Avg.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnji kamp nemačkog u Temerinu

"Avantura nemački", naziv je besplatnog letnjeg kampa za učenje nemačkog jezika koje organiziju Udruženje Nemaca "Gerhard" u Somboru i Fondacija za kulturu Podunavskih Švaba iz Baden-Virtemberga. Ove godine oko 30 mališana iz Srbije i Hrvatske ugostiće Osnovna škola "Petar Kočić" u Temerinu.
U toku devet dana, koliko kamp traje, nemački jezik mališani će učiti kroz pet radionica različitog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sadržaja.

"Teme radionica su muzika, film, upoznajmo Nemačku, književnost i kreativna radionica imamo i šestu grupu koja se bavi slobodnim vremenom", kaže Sofija Milošević, profesor nemačkog jezika, OŠ "Petar Kočić" u Temerinu.
Deca učesnici radionice nadaju se da nauče i usavrše nemački jezik, ali i da se dobro zabave.
"Ovaj projekat je jedan od sedam kampova koje udruženje Nemaca organizuje", kaže Gabrijela Bogišić iz Udruženja Nemaca "Gerhard".
"Prošle godine ovaj kamp je bio u Bezdanu ove godine u Temerinu , uvek su skole domaćini i to je ono što nas čini drugačijim od ostalih kampova", navodi Bogišić.
Pored profesora nemačkog jezika iz Srbije i Hrvatske, radionice u Temerinu drže i studenti Pedagoškog fakulteta iz Nemačke.
Radionice za decu bazirane su na principu interaktivnog učenja, kaže jedan od predavača, docentkinja Kristina Mačle.
"Radionice su koncipirane po metodičkim principim po kojima deca uče kroz kreativni rad, čuju jezik,govore ga, nema gramatike i onog da kaežemo, suvoparnog učenja. Najvažnije je da deca nauče da komuniciraju na nemačkom jeziku", ističe Kristina Mačle sa Pedagoškog fakluteta Veintgarten u Nemačkoj.
"Želimo da im pokažemo da nemački može da se uči drugačije, ne samo kroz beležnicu i knjige nego kroz kreativni način, kroz igru", kaže Katarina Lovrić Ivanković iz OŠ "Bijelo Brdo" iz Osijeka.
Svi koji žele da nemački uče na ovakav način, više informacija o jezičkim kampovima mogu da potraže na internet stranici udrženjanja Nemaca "Gerhard".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.