Lečilištu baš trebao geometar na čelu

Izvor: Blic, 31.Jul.2015, 06:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lečilištu baš trebao geometar na čelu

Oglas u kome Atomska banja u Gornjoj Trepči traži rukovodioca geometra izazvao je negativne komentare na internetu. Radi se o oglasu iz 2010, ali i o privatnoj firmi koja tvrdi da joj je tada trebao baš takav čelnik.

Tako je funkciju zamenika direktora specijalne bolnice Atomska banja jedno vreme obavljao geometar izabran na konkursu 2010. Iako se radi o privatnoj firmi koja ima pravo da na rukovodeće funkcije imenuje koga želi, neobično je da se u konkursu tražio baš kandidat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa završenom srednjom geodetskom školom.

U pravnoj službi Atomske banje objašnjeno nam je da je konkurs raspisan kada je banja prvi put organizovana kao specijalno lečilište i kada je bila neophodna osoba koja će voditi tehnički sektor firme.

- Firma je imala potrebu upravo za tim profilom. Ispostavilo se da je zamenik direktora bio od velike koristi zbog projekata, rekonstrukcija i inovacija. Kada je taj segment modernizacije lečilišta okončan, on je prešao na drugo radno mesto - rečeno nam je u pravnoj službi.

- Ako bismo ušli u istorijat ustanove, došli bismo do podatka da je prvi direktor 1955. imao dva razreda osnovne škole, pa je podigao lečilište - kažu u Atomskoj banji.

Atomska banja je od privatizacije 2008. još dva puta promenila vlasnika. Većinski vlasnik, preduzeće “Bonida” je 2013. nakon pet godina prodao lečilište “Eliksir grupi” iz Šapca, koja je u decembru prošle godine 75 odsto svog udela za 2,85 miliona evra prodala firmi “Cezijum MS” iz Novog Sada. Privatizacija Atomske banje redak je primer uspešne promene vlasništva u čačanskom kraju. U lečilištu je zaposleno 130 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.