LEKINA RUINA I DALJE PROPADA: Rankovićeva kuća kao iz horora, a košta čak 4,5 miliona evra!

Izvor: Kurir, 28.Jul.2015, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEKINA RUINA I DALJE PROPADA: Rankovićeva kuća kao iz horora, a košta čak 4,5 miliona evra!

Ko iz horor filmova - ogoljeni zidovi unutra, a spolja obrasli u divlje rastinje, polupani prozori i uništene stvari ono su što danas krasi dom nekadašnjeg šefa zloglasne Ozne

BEOGRAD - Da li zato što je osnivač i šef zloglasne OZNE Aleksandar Ranković žario i palio, pa ga se i danas mnogi plaše, ili zbog astronomske cene od neverovatnih 4,5 miliona evra, uglavom još nema zainteresovanih za kupovinu vile na Senjaku koja je nekad pripadala čuvenom Leki.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
- Vila se nalazi na placu od 40 ari, ima 408 kvadratnih metara, a njena vrednost procenjena je na 4,5 miliona evra. Međutim, sad se radi nova procena, nakon čega će se na jesen opet oglasiti prodaja - priča nam tokom obilaska jedan od vodiča gradske uprave Beograda, pošto je Grad vlasnik zdanja u Ulici Andre Nikolića u elitnom beogradskom naselju.

Kaća Lazarević

NEREALNA CENA

Kaća Lazarević, vlasnica agencije za nekretnine, ocenjuje za Kurir da je cena vile koja je nekad pripadala Rankoviću previsoka.

- Realna cena je od dva i po do tri miliona evra. Ovde se zapravo kupuje samo plac, jer je kuća neupotrebljiva i verovatno će morati da se sruši. Inače, ne verujem da će se neki pojedinac usuditi da je kupi, verovatno će vlasnik biti neka kompanija - kaže ona.

O Leki Rankoviću

KUM TITO GA OTERAO

Rođen 28. novembra 1909, umro 19. avgusta 1983.

Bio šef zloglasne OZNE, ministar policije, potpredsednik SFRJ, član najužeg rukovodstva Saveza komunista Jugoslavije

Kumovao je na venčanju Tita i Jovanke

Odlikovan kao narodni heroj

Otvoreno govorio da je sve prisluškivao

Nakon Brionskog plenuma iz 1966, kad ga je Tito oterao, Leka se povukao iz javnosti

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.