Konzorcijum dve firme kupio Graditelj

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzorcijum dve firme kupio "Graditelj"

Konzorcijum koji čine "Matis" doo i "Crow forest" doo iz Ivanjice kupio je objekte, zemljište i opremu Građevinskog preduzeća „Graditelj“ AD u stečaju. Odbor poverilaca ovog stečajnog dužnika doneo je odluku da se metodom neposredne pogodbe proda imovina na lokaciji u Sađavcu za 50.010.000 dinara, saopštila je Agencija za privatizaciju. Inače, procenjena vrednost imovine je bila 231.325.686 dinara.

Prodaja ovog građevinskog preduzeća je tokom prošle godine dva puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakazivana, ali bezuspešno. Uz pomenuti konzorcijum, zainteresovanost za kupovinu “Graditelja” iskazivala je i opština Ivanjica, jer poseduje zemljište, a cilj je bio da uloži u ovaj prostor i da privuče investitore da pokrenu proizvodnju.

Agencija za privatizaciju je nekadašnje društveno preduzeće "Graditelj" prodala 27. decembra 2005. godine Vasiliju Obradoviću po ceni od 66.228.000 dinara. Međutim, zbog neizmirivanja obaveza kupoprodajni ugovor je raskinut posle 4 godine. A potom je, usled nagomilanih dugova, uvedeno u stečaj.

“Graditelj” je osnovan 1952. godine, a bavio se izvođenjem građevinskih radova i zapošljavao preko 300 radnika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.