Kontejneri u Loznici prepuni smeća zbog leda

Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontejneri u Loznici prepuni smeća zbog leda

Tokom prošlog vikenda društvene mreže preplavljene su fotografijama prepunih kontejnera u centralnim ulicama Loznice, a po brojnim komentarima najveća kritika upućena je na rad KJP "Naš dom", zaduženog za odvoženje otpada.

Kontejneri prepuni crnih vreća za smeće, kartona i ostalog otpada, ali i smeće razbacano pored njih fotografisani su pored Gimnazije "Vuk Karadžić", iza Tehničke škole, na parkingu u blizini Komercijalne banke, u blizini obdaništa u naselju Štira >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2, ali i u centru Banje Koviljače i pored Specijalne bolnice.

Zbog ovakvog stanja, oglasio se i GO Jedinstvene Srbije, koji je najavio da će uputiti zahtev nadležnima za "neopozivu ostavku v.d. direktora KJP "Naš Dom", Janka Aleksića, zbog nesavesnog i neodgovornog rukovođenja ovim preduzećem".

– Zbog snega i niskih temperatura otežan nam je rad i nismo bili u mogućnosti da ispoštujemo red i dinamiku iznošenja smeća i pražnjenja kontejnera. Na kamionima, od kojih su neki stari više od dve decenije, zaledila se hidraulika pa su radnici ručno tovarili smeće u traktore i kamione gde je to bilo moguće. Već danas smo ispraznili veći deo kontejnera u gradu i nadam se da će se do kraja nedelje stanje normalizovati – kaže Janko Aleksić. On je potvrdio da su radnici radili i u nedelju, kao i tokom proteklih praznika, ali da kamioni nisu mogli da priđu do kontejnera u nekim sporednim ulicama. Na teren je u ponedeljak izašlo osam kamiona za prikupljanje zaostalog smeća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.