Konferencija kreativnih industrija 4. i 5. jula u Novom Sadu

Izvor: NovaEnergija.net, 01.Jul.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija kreativnih industrija 4. i 5. jula u Novom Sadu

Međunarodna konferencija kreativnih industrija biće održana treći put u Novom Sadu 4. i 5. jula na brodu Zeppelin. Tema ovogodišnje konferencije “Creative Summer Sessions 2016” je preduzetništvo u kreativnim industrijama turizma, sporta i rekreacije.
Akcenat konferencije će biti i na značaju kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine i pronalaženje načina za očuvanje i revitalizaciju industrijskog nasleđa.
O tome će govoriti autor >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << jedne od prvih knjiga iz oblasti kreativnog preduzetništva “T – shirts and Suits”, David Parrish iz Velike Britanije. Osim njega, govoriće i drugi međunarodni i domaći stručnjaci iz Italije, Mađarske, Austrije, Švajcarske, Slovenije i Hrvatske.
U okviru konferencije će biti održano i Nacionalno finale takmičenja za kreativne industrije “Creative Business Cup Srbija 2016” i proglašenje pobednika koji će Srbiju predstavljati na svetskom finalu u Danskoj.
Preduzetnici i startapi će se za finale pripremati na dvodnevnim radionicama “Accelerating Creative Entrepreneurs”, 4 i 5. jula.
Organizatori će program konferencije predstaviti i na ovogodišnjem Youth Fair-u, gde će posetioci na štandu Serbia startapa moći da saznaju kako da započnu svoj posao ili osvoje neke nagrade.
Konferenciju organizuju Serbia Start Up, Klaster kreativnih industrija Vojvodine, Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons i Fondacija sporta mladih sa partnerima.
Detaljan program konferencije i sve informacije za registraciju nalaze se na sajtu: www.serbiastartup.rs
Izvor: oradio.rs

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.