KLIME ZA PORODILIŠTA Šabačkom porodilištu dve klime u velikoj akciji Blica

Izvor: Blic, 01.Jul.2016, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KLIME ZA PORODILIŠTA Šabačkom porodilištu dve klime u velikoj akciji "Blica"

Šabačko porodilište dobilo je u petak dva klima uređaja u novoj, velikoj akciji Blic fondacije "Klime za porodilišta" koju realilzuje zajedno sa kompanijom "Elkom trejd" iz Beograda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Načelnik Odeljenja ginekologije šabačke Opšte bolnice, dr Dragan Milošević, kaže da je boravak porodilja i beba u klimatizovanom prostoru od izuzetnog značaja.

-Naročito tokom ovih vrelih letnjih dana, od velikog značaja je da porodilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i bebe budu u klimatizovanim sobama. Značajno se smanjuje eventualni problem infekcije kod porodilja, jer mi ovde imamo i one koje su se porodile prirodnim putem, ali i carskim rezom. Takođe, ne možemo zanemariti i ugodnost koju pružaju majkama i bebama rashlađene prostorije. Zahvaljujem se Blic fondaciji što je i ovaj put na najbolji način pomogla da najmlađi Šapčani i njihove majke što prijatnije provedu vreme u porodilištu – kaže dr Milošević.

Porodilja Verica Andrić kaže da je najtoplije oko podneva, kada sunce najjače greje, navuku zastore na prozore i zamrače sobu.

-Mnogo znači klima, drugačije se čovek oseća, svežiji je, sve je lakše pa i bebe drugačije reaguju – kaže Verica, mlada majka koja je rodila prvo dete.

I njena cimerka u sobi, Marina Živanović kaže da vrućinu svi teško podnose.

-I bebe su nervozne kad je pretoplo, svi teško podnosimo visoke temperature, nadam se da će uz ove dve klime biti sve lakše – poručuje Marina.

Porodilištu u Šapcu nedostajalo je šest klima uređaja, sa nove dve, rešiće problem u sobama koje do sada nisu bile klimatizovane. Donaciju je porodilištu uručila Sanja Bečejić, dopisnik Blica iz Šapca.

- Nadam se da smo ispunili cilj akcije koju je pokrenula „Blic fondacija“ a to je da olakšamo boravak trudnica, porodilja i novorođenčadi u bolničkim sobama tokom najvrelijih dana. U šabačkom porodilištu se godišnje rodi između 1.300 i 1.500 beba, a u letnjem periodu, skoro polovina od tog broja. Zahvalni smo donatoru „Elkom trejd“ koji je obezbedio 50 klima za 24 porodilišta – kaže Bečejić.

Donator nove akcije "Blic Fondacije" je kompanija "Elkom trejd" koja je obezbedila 50 klima za 24 porodilišta u Srbiji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.