KATASTROFALNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O ISHRANI DECE U SRBIJI: Bebama dajemo grickalice i roštilj

Izvor: NaDlanu.com, 02.Jun.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATASTROFALNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA O ISHRANI DECE U SRBIJI: Bebama dajemo grickalice i roštilj

Deca u Srbiji jedu slatkiše i grickalice sa 11 meseci, a nešto kasnije, kad napune 16, roditelji ih hrane roštiljskim mesom, pomfritom i picom, kažu rezultati nacionalnog istraživanja da li zdravo hranimo decu, koje je danas predstavljeno javnosti.

- Očigledan je nedostatak u edukaciji majki u pogledu ishrane beba u prvim godinama života. Zabrinjavajuće je prerano i prečesto uvođenje slatkiša i grickalica u ishranu beba. Podatak da 69 odsto majki mališanima daje da >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << probaju gazirana pića pre navršenih 17 meseci je zaista za veliku brigu, imajući u vidu brojne nezdrave efekte gaziranih napitaka kod dece - istakla je doktorkaGorana Vukomanović sa Dečije univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.