Izgubili ste zeleni karton? Evo koliko će vas to koštati!

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubili ste zeleni karton? Evo koliko će vas to koštati!

Ovo je jedini način da ponovo uđete u zemlju!

Sezona je letnjih odmora, a za putovanje u inostranstvo tačnije za prolazak kroz određene zemlje potrebna je zelena karta iliti zeleni karton koja predstavlja dokaz da je vozilo osigurano i da će sva šteta koja se njime napravi u inostranstvo biti nadoknađena.

Budite na oprezu: Evo šta ne pokriva putno osiguranje pri putovanju u inostranstvo

Kao i druga dokumenta, često se dešava da se i ovaj izgubi, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se postavlja pitanje, šta ako, na primer, dok ste u Grčkoj u kojoj nije potrebna, izgubite zelenu kartu koja je neophodna da biste po povratku prošli kroz Makedoniju.

FOTO: Pexels

Iako se pretpostavlja da se može dokazati da ste imali zeleni karton, u slučaju gubitka, to je nemoguće. To, međutim, ne znači da nećete moći da prođete kroz zemlju u kojoj je neophodan.

Idete u Crnu Goru? Pazite šta nosite od dokumenata!

U Auto-moto savezu Srbije (AMSS) objašnjavaju da u tom slučaju vozač u Makedoniji treba da kupi granično osiguranje.

"U slučaju da se zeleni karton kao prepis polise osiguranja izgubi u Grčkoj, vozač može u Makedoniji umesto njega da kupi na ulasku u zemlju granično osiguranje, koje će ga “pokriti” kroz tu zemlju. Na licu mesta nema načina da neko dokaže da je imao zeleni karton, to može samo po dolasku u svoju zemlju", kažu u AMSS .

Građani, stižu lepe vesti! Od danas ove dokumente ne morate da podnosite na šalteru!

Kako se saznaje, granično osiguranje košta oko 50 evra, i važi maksimum 15 dana.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.