Izgradnja 350 kuća, pomoć za vlasnike 10.000 objekata

Izvor: Politika, 24.Jul.2014, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja 350 kuća, pomoć za vlasnike 10.000 objekata

BEOGRAD – Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici programe obnove porušenih i oštećenih stambenih objekata na područjima poplavljenim tokom maja, a planirana je izgradnja 350 kuća i isplata materijalne finansijske pomoći za vlasnike 10.000 oštećenih porodičnih stambenih objekata.

Državnim programom obnove biće građene tipske kuće od 60, 80 i 100 kvadratnih metara, na osnovu broja članova domaćinstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Ukoliko izgradnja kuće nije moguća, prema uslovima definisanim programom, biće isplaćivana materijalna pomoć za rešavanje stambenog pitanja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Porodicama kojima su objekti porušeni, a nije moguća gradnja novih, biće isplaćen novčani iznos približan iznosu potrebnom za izgradnju tipskih kuća, i to dva miliona dinara zakuće od 60 kvadratnih metara, 2,5 miliona dinara za objekte od 80 kvm i tri miliona dinara za kuće od 100 kvadratnih metara.

Za sprovođenje Programa obnove porušenih stambenih objekata obezbeđeno je 875 miliona dinara.

Sredstva za obnovu biće isplaćivana prema kategoriji oštećenja i to: za prvu kategoriju oštećenja 120.000 dinara; za drugu kategoriju oštećenja 200.000 dinara; za treću kategoriju oštećenja 250.000 dinara; za četvrtu kategoriju oštećenja 350.000 dinara i za petu kategoriju oštećenja 600.000 dinara.

Za sprovođenje ovog programa obezbeđeno je 2,5 milijarde dinara.

Rešenja o dodeli državne pomoći donose lokalne samouprave u skladu sa Zakonom.

Prilikom odlučivanja, pored ostalog uzimaće se u obzir da je šteta prijavljena u skladu sa Zakonom, da je nastala kao posledica poplava i klizišta koje su se desile tokom maja 2014. godine, te da je prijavljena šteta na objektu u kojem je podnosilac prijave stalno živeo.

Lokalne samouprave dostavljaće Kancelariji za pomoć i obnovu poplavljenih područja rešenja na osnovu kojih će biti organizovana izgradnja tipskih stambenih objekata i isplata novčane pomoći, navedeno je u saopštenju.

Tanjug

objavljeno: 24.07.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada: Izgradnja 350 kuća, pomoć za vlasnike 10.000 objekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2014

Državnim programom obnove biće građene tipske kuće od 60, 80 i 100 kvadratnih metara, na osnovu broja članova domaćinstva. Ukoliko izgradnja kuće nije moguća, prema uslovima definisanim programom, biće isplaćivana materijalna pomoć za rešavanje stambenog pitanja, saopštila je vladina Kancelarija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vlada usvojila program obnove posle poplave

Izvor: Politika, 24.Jul.2014

Gradiće se tipske kuće, isplaćivaće se novac za popravke prema kategoriji oštećenja..Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici programe obnove porušenih i oštećenih stambenih objekata na područjima poplavljenim tokom maja ove godine. Planirana je izgradnja 350 kuća i isplata materijalne...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.