Izabran mural koji će biti oslikan na Aerodromu Nikola Tesla

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran mural koji će biti oslikan na Aerodromu Nikola Tesla

Nina Radosavljević, magistar arhitekture pobednica je konkursa za oslikavanje murala "Inspiracija likom Nikole Tesle" na beogradskom aerodromu.

Najbolje idejno rešenje, po oceni petočlanog žirija, izdvojilo se na osnovu kreativnosti, tretiranja slike u kontekstu ambijenta i prostora, i sa svešću o dinamici kretanja putnika na Aerodromu Nikola Tesla.

O pobedničkom radu odlučio je žiri u sastavu profesor Fakulteta primenjenih umetnosti Marko Lađušić, arhitekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jovan Mitrović, magistar arhitekture i urbanog dizajna Maja Lalić, arhitekta Aleksandra Mitrovski i istoričar umetnosti i kustos Milica Pekić .

Na konkurs za mural, koji je trajao od 16.maja do 15. juna stiglo je 55 kreativnih rešenja.

Simboličnih 55 prijava na konkurs u godini kada Aerodrom Nikola Tesla obeležava 55 godina postojanja na današnjoj lokaciji.

Mural će biti oslikan na Terminalu 2, na međunarodnim dolascima Aerodroma Nikola Tesla.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.