Ivanjica dobila vodu, oprez dok ne izađe mulj iz cevi

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanjica dobila vodu, oprez dok ne izađe mulj iz cevi

Kvar je otklonjen i voda se postepeno pušta u sistem, poručuju iz JKP „Komunalno“ Ivanjica. Postepen dotok je neophodan da bi se izbegli hidraulični udari, objašnjavaju nadležni u ovom preduzeću. Naglašava se da se normalizacija vodosnabdevanja očekuje za sat-dva, a u višim zonama nešto kasnije tokom večeri. Potrošačima se savetuje da puste vodu da teče sve dok se ne izbistri, odnosno ne izađe talog i mulj iz cevovoda.

Građani Ivanjice dva dana nisu imali vodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zbog kvara na čvorištu kod Crnjevačkog mosta pokušaji da se voda pusti u cevovod tokom jučerašnjeg popodneva i protekle noći izazvali su nova pucanja cevi, i to po dužini, kazao je danas direktor „Komunalnog“ Milan Maslarević.

Jutros je zasedao i Opštinski štab za vanredne situacije. Na popravci kvara angažovana je svo raspoloživo ljudstvo.

Međutim, niko sa sigurnošću danas nije mogao da tvrdi kada će voda zaista biti puštena u cevi jer su se stvari komplikivale iz minuta u minut. Pored dve cisterne sa vodom za piće, koje su od juče dežurale u centru grada i kod Doma kulture, postavljene su i dve iz Arilja i Požege, ispred Doma zdravlja i na Lučkoj reci.

- Mi smo jutros iz cisterna, koja je bila pred Hitnom službom, natočili dovoljne količine za stacionar u ovom trenutku. Javili su da će popodne cistrena ponovo doći, kaže portparol ivanjičkog Doma zdravlja, Vesna Nedeljković.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.